Tillbaka


Akvareller

Om du dubbelklickar på bilderna så blir de större i ett nytt fönster.

De senaste 4 åren har jag målat akvareller och provat både olika tekniker och motiv från mina hemtrakter och fortsättningsvis blir det några motivområden som koncenterar sig på natur, däribland svampar från de närmaste skogarna.

Bildkomposition och ljussättning är naturligt sedan jag lärde mig teckna. Och jag har lärt mig att bygga motiv, perspektiv och skuggor och då är kameran en förlängning av hantverket, ett naturligt instrument i verksamheten. 

Från mitt yrke där jag utbildat mig inom tryckteknikens område så har jag stor nytta av den kunskapen när jag hanterar färger inom akvarellernas värld och speciellt när jag bildbehandlar i datorn för att få fram nyanser som är osynliga för ögat. Särskilt bra när jag själv skannar in akvarellerna och skriver ut dem. Vill inte att det ska synas att det är en reproduktion. Jag har utarbetat en sublim metod som gör det möjligt.


Här visar vi några exempel från akvarellvärlden. Fler exempel visas på Facebook. Gå in på rubriken foton och leta upp album, så finns fler motiv och sidan uppdateras efterhand. Klicka på symbolen så länkas du dit.